Voeding

Borstvoeding

Bij Villa Vrolijk geven we moeders de kans om binnen tijdens de opvang hun baby zelf te komen voeden in een afgezonderde, rustige ruimte. Borstvoeding is een unieke ervaring voor moeder en kind die de band alleen maar intenser maakt.

Eén van de voordelen van borstvoeding is dat het beschermt tegen infecties. De antistoffen in de moedermelk ondersteunen het nog niet optimaal ontwikkelde afweersysteem van de baby. Onze begeleiding is geschoold op het vlak van borstvoeding. We zijn goed op de hoogte van het op de juiste manier bewaren en opwarmen van moedermelk en de overgang van borstvoeding naar vaste voeding.

Wilt u meer weten over borstvoeding, kijk dan op www.borstvoedingvzw.be.

Flesvoeding

Ook als de baby de fles krijgt, is hij bij ons in goede handen, hij krijgt z'n maaltijd volgens zijn eigen ritme. Een gezonde baby geeft immers zelf aan als hij honger heeft en maakt ook duidelijk wanneer hij genoeg heeft. Voor wat betreft flesvoeding is het vanwege de grote verscheidenheid aan babymelk, niet mogelijk om elk type op voorraad te hebben. Dit omdat het maar beperkt houdbaar is. Wij vragen u dan ook om hier zelf voor te zorgen.

Wanneer u, iedere ochtend, de gesteriliseerde flesjes meeneemt gevuld met de juiste hoeveelheid water en het poeder per portie afgemeten in een afsluitbaar potje dan mengen wij het poeder en water. Wij zorgen voor de juiste temperatuur, vlak voordat de baby z’n flesje krijgt.

Vanaf 4 à 6 maanden beginnen we geleidelijk met vaste voeding. Eerst gepureerd maar vanaf 8 maanden in een steeds vastere vorm.

Peuters en kleuters

Met de peuters en kleuters eten we op vaste tijdstippen. Tegen 10.00 uur is het tijd voor vers bereide groentesoep. ’s Middags is er de warme en verse hoofdmaaltijd samengesteld vanuit de voedingswijzer van Kind&Gezin. Rond 15.00 uur krijgen de peuters en kleuters vers fruit.

Voedingswijzer

Voor de maaltijden volgen we nauwgezet de voedingswijzer van Kind&Gezin. Het vieruurtje bestaat bijvoorbeeld uit drie verschillende fruitsoorten. 

We wisselen overigens af met letterlijk alle groenten- en fruitsoorten die Kind&Gezin aangeeft. Dus de minder gekende zoals pastinaak of postelein komen eveneens aan bod, dat is belangrijk voor de smaakontwikkeling. Bij het eten stimuleren we ook de zelfredzaamheid en beetje bij beetje leren de kindjes zelf hun soep te drinken uit een beker.

 De voedingswijzer van Kind&Gezin vindt u hier.

 

hostgator and ipage are top rated hosting companies, which focus to provide quality web hosting service.